Produkcja

„Społem” Powszechna Spółdzielnia Spożywców w Mielcu prowadzi działalność produkcyjną w dwóch zakładach. Wysoki standard jakości produkcji oferowanych wyrobów uzyskujemy dzięki wprowadzonemu systemowi HACCP.

1. ZAKŁAD PIEKARSKO-CIASTKARSKI
Ul. Racławicka 17, 39-300 Mielec,
tel. Kontaktowy 17-5863940, 17-5863661
e-mail: biurozpc@pss.mielec.pl 


Piekarnia oferuje bogaty  asortyment, wyrobów piekarskich:
* Pieczywo mieszane (chleby):
- Chleb Mazowiecki 500g,400g 
- Chleb Razowy 500g, 250g
- Chleb Razowy z Nasionami 500g, 250g
- Chleb ze Słonecznikiem 400g, 200g
- Chleb z Otrąbkami 500g
- Chleb z Orkiszem 400g 
- Chleb Słońce 400g
- Chleb Mieszany Pszenno-żytni 500g                         
* Pieczywo pszenne zwykłe:
- Chleb Graham 500g, 250g
- Chleb Tostowy 400g
 - Baton Pszenny 350g
Pieczywo drobne pszenne, zwykłe (bułki):
 - Bułki Delikatesowe 90g
 - Bułki Grahamki 100g
 - Paluch "Mamma mia" 70g
Pieczywo pszenne półcukiernicze
- Chała Zdobna 400g
Pieczywo drobne pszenne, wyborowe (bułki):
- Bułki Wyborowe cięte" 90g
- Bułki Wyborowe posypane makiem (czwórki) 90g
- Bułki "Kajzerki" 50g
- Bułki "Ślimaczki" 80g
- Bułki Sezamki 80g
- Obwarzanki 90g 
 
Piekarnia oferuje również szeroki asortyment wyrobów ciastkarskich:
* Wyroby sztukowe z ciasta drożdżowego:
  - Bułki drożdżowe z różnym nadzieniem 500g
  - Strucla z pomadą 250g
  - Warkocze w asortymencie 150g
  - Rogale z różnym nadzieniem 71g
  - Pączki w asortymencie71g
  - Kołacze 100g
  - Bułeczki maślane z kruszonką 100g
* Inne wyroby ciastkarskie jak:
  - Babeczki z mieszanką keksową 300g
  - Baletki z marmoladą, dekorowane 300g
  - Gwiazdki z cukrem 300g
  - Grzebyki 300g
  - Herbatniki karbowane w polewie czekoladowej 300g
  - Kokoski 300g
  - Krajanka francuska 300g
  - Wyśmienitki 300g
  - Rogaliki 300g
  - Paluszki z serem żóltym 300g
  - Wafelki przekładane masą mleczną - Toffi (luz/tacka-250g)
  - Pączki mini - luz ( na kg)
  - Drożdzówka mini - luz (na kg)
  - Oponki z serem - luz
  - Babeczki z serem - luz
  - Pierniczki świąteczne - luz
  - Ciasteczka świąteczne - wielkanocne luz
  - Babka piaskowa - luz
  - Babka łaciata - luz
 

Zamówienia można składać:
– w każdym sklepie spożywczym „Społem” PSS Mielec
– w Zakładzie Piekarsko-Ciastkarskim telefon 17-5863661.


2. PIEKARNIA NR 2
ul.Sandomierska 5, 39-300 Mielec
telefon kontaktowy 17-5862320
e-mail:  p2@pss.mielec.pl

Produkcja ma charakter rzemieślniczy.
Pieczywo wytwarzane jest w sposób tradycyjny, wypiekane w piecu wrzutowym ceramicznym na trzonie jak i na blachach oraz w foremkach.
Asortyment produkcji:
– Chleb mieszany racławicki cały i krojony foliowany o wielkości 1100g, 550g, 250g
– chleby mieszane foremkowe linii tradycyjnej w asortymencie:
   ~ Chleb  Żytniak 550g
   ~ Chleb Przaśny 550g
   ~ Chleb Tradycyjny 550g
   ~ Chleb Swojski 550g 
   ~ Chleb z dynią 550g 
   ~ Chleb z ziarnami 550g
   ~ Chleb Staropolski 600g
– bułki wyborowe wrocławskie 90g