Produkcja
„Społem” Powszechna Spółdzielnia Spożywców w Mielcu prowadzi działalność produkcyjną w dwóch zakładach. Wysoki standard jakości produkcji oferowanych wyrobów uzyskujemy dzięki wprowadzonemu systemowi HACCP.
1. ZAKŁAD PIEKARSKO-CIASTKARSKI
Ul. Racławicka 17, 39-300 Mielec,
tel. Kontaktowy 17-5863940, 17-5863661
1. ZAKŁAD PIEKARSKO-CIASTKARSKI
Ul. Racławicka 17, 39-300 Mielec,
tel. Kontaktowy 17-5863940, 17-5863661
e-mail: biurozpc@pss.mielec.pl
Piekarnia oferuje bogaty asortyment, wyrobów piekarskich:
* Pieczywo mieszane (chleby):
- Chleb Mazowiecki 500g,400g
- Chleb Razowy 500g, 250g
- Chleb Razowy z Nasionami 500g, 250g
- Chleb ze Słonecznikiem 400g, 200g
- Chleb z Otrąbkami 500g
- Chleb z Orkiszem 400g
- Chleb Słońce 400g
- Chleb Mieszany Pszenno-żytni 500g
* Pieczywo pszenne zwykłe:
* Pieczywo pszenne zwykłe:
- Chleb Graham 500g, 250g
- Chleb Tostowy 400g
- Baton Pszenny 350g
* Pieczywo drobne pszenne, zwykłe (bułki):
- Bułki Delikatesowe 90g
- Bułki Grahamki 100g
- Paluch "Mamma mia" 70g
* Pieczywo pszenne półcukiernicze
- Chała Zdobna 400g
* Pieczywo drobne pszenne, wyborowe (bułki):
- Bułki Wyborowe cięte" 90g
- Bułki Wyborowe posypane makiem (czwórki) 90g
- Bułki "Kajzerki" 50g
- Bułki "Ślimaczki" 80g
- Bułki Sezamki 80g
- Obwarzanki 90g
Piekarnia oferuje również szeroki asortyment wyrobów ciastkarskich:
* Wyroby sztukowe z ciasta drożdżowego:
- Bułki drożdżowe z różnym nadzieniem 500g
- Strucla z pomadą 250g
- Warkocze w asortymencie 150g
- Rogale z różnym nadzieniem 71g
- Pączki w asortymencie71g
- Kołacze 100g
- Bułeczki maślane z kruszonką 100g
* Inne wyroby ciastkarskie jak:
- Babeczki z mieszanką keksową 300g
- Baletki z marmoladą, dekorowane 300g
- Gwiazdki z cukrem 300g
- Grzebyki 300g
- Herbatniki karbowane w polewie czekoladowej 300g
- Kokoski 300g
- Krajanka francuska 300g
- Wyśmienitki 300g
- Rogaliki 300g
- Paluszki z serem żóltym 300g
- Wafelki przekładane masą mleczną - Toffi (luz/tacka-250g)
- Pączki mini - luz ( na kg)
- Drożdzówka mini - luz (na kg)
- Oponki z serem - luz
- Babeczki z serem - luz
- Pierniczki świąteczne - luz
- Ciasteczka świąteczne - wielkanocne luz
- Babka piaskowa - luz
- Babka łaciata - luz
Zamówienia można składać:
– w każdym sklepie spożywczym „Społem” PSS Mielec
– w Zakładzie Piekarsko-Ciastkarskim telefon 17-5863661.
2. PIEKARNIA NR 2
ul.Sandomierska 5, 39-300 Mielec
telefon kontaktowy 17-5862320
e-mail: p2@pss.mielec.pl
Produkcja ma charakter rzemieślniczy.
Produkcja ma charakter rzemieślniczy.
Pieczywo wytwarzane jest w sposób tradycyjny, wypiekane w piecu wrzutowym ceramicznym na trzonie jak i na blachach oraz w foremkach.
Asortyment produkcji:
– Chleb mieszany racławicki cały i krojony foliowany o wielkości 1100g, 550g, 250g
– chleby mieszane foremkowe linii tradycyjnej w asortymencie:
Asortyment produkcji:
– Chleb mieszany racławicki cały i krojony foliowany o wielkości 1100g, 550g, 250g
– chleby mieszane foremkowe linii tradycyjnej w asortymencie:
~ Chleb Żytniak 550g
~ Chleb Przaśny 550g
~ Chleb Tradycyjny 550g
~ Chleb Swojski 550g
~ Chleb z dynią 550g
~ Chleb z ziarnami 550g
~ Chleb Staropolski 600g
– bułki wyborowe wrocławskie 90g
– bułki wyborowe wrocławskie 90g